Selvstændig eller hjemmegående?

Stærkt introvert iværksætter

Hej derude,

I dag vil jeg bevæge mig lidt rundt om emnet iværksætteri og det, at være introvert.

Så lad os tage hul på det:

Skal man starte virksomhed, hvis man er introvert? Kan man overhovedet klare sig i konkurrencen?

Det kommer helt an på, hvilken virksomhed man brænder for at starte og hvorfor. Hvis det er fordi, man keder sig på sit job, hader sin chef eller ikke kan klemme sig ned i en fast arbejdsramme, er det ikke helt nok til at vælge at blive selvstændig.

Det er benhårdt at være selvstændig. Der er mange konkurrenter, lige meget hvad man vælger og det skal man kunne håndtere. Der vil være kundekontakt, leverandørmøder, evt. messer og der møder man mennesker. Man kan ikke lige løbe på toilettet, eller fake et hosteanfald, når man kan høre, der ringer en telefon. Der er kun dig til at tage den.

Så hvad gør man så? Du er rimelig introvert, kan ikke lide at tale i telefon, bliver mentalt træt, når du har talt med mennesker i ½ time.

Det afhænger selvfølgelig af, hvad du vil.

Hvis du har fået en god idé og er first mover, så kan det godt tage fart lige pludselig. Det betyder masser af kundekontakt, eventuelt investorer med møder, masser af telefoner osv. osv.. Og så skal er du nødt til at tænke en partner ind. Det er simpelthen for uoverkommeligt som introvert, for det vil dræne dig og gøre dig træt og udslidt før tid. Overvej, om du skal starte op sammen med en, der er stærk på salg og elsker at gå rundt og smalltalke. Eller tag en partner ind senere, når det hele tager fart. Så kan du koncentrere dig om det, du er stærk i og lade partneren tage alt det skræmmende med kundekontakt og de tunge møder.

Du kan også starte en webshop, hvor du udelukkende sælger på nettet. Kundekontakten er minimal og foregår primært over mail, hvor du kan styre det og ikke skal forholde dig til akavede samtaler i virkeligheden. Men husk at tænke ind, det kan blive stort nok til at behovet opstår for showroom eller fysisk butik, og så skal du have en sælger på. Enten som ansat eller partner.

Jeg er selvfølgelig selv introvert og scorer ret højt på AQ Aspergertesten. Det betyder, jeg har det svært  ved at møde nye mennesker, jeg kan ikke rigtig smalltalke og bliver hurtigt drænet og nedtrykt af at sidde i et kontorlandskab. Så jeg har en webshop. Udelukkende internetsalg.

Jeg har haft et enkelt kundebesøg og selvfølgelig var det akavet og jeg skulle lige trække vejret dybt, fordi det var helt spontant. Men egentlig synes jeg, det er meget rart at have kundekontakt en gang imellem. Det er godt at blive udlært i, hvad kunder vil have, hvordan man sælger i virkeligheden og giver alle en god oplevelse med på vejen.

Og nej, jeg er virkelig ikke blevet god til det og bliver det nok heller aldrig; men derfor synes jeg alligevel, det er rart at prøve en gang imellem. Og derfor har jeg en webshop. Bliver den en dag rigtig stor, tager jeg en partner ind eller sælger den. Og så finder jeg på noget andet.

Hav en god dag derude og nyd Danmark, når det er smukkest.

 

Med venlig hilsen

Stine

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Selvstændig eller hjemmegående?