Stærkt introvert iværksætter

Er vi iværksættere i familien?

Hej derude,

Sikke en dejlig dag at have hjemmekontor med kig ud til haven. Det er så berigende at kunne åbne døren og få duftene ind og se alle farverne. Selvfølgelig ikke når naboen slår græs og man lider af svær græspollenallergi; men han er heldigvis ikke så flittig i haven. 🙂

Lad os starte med denne uges emne: Iværksætteri i familien

Kommer  jeg fra en familie af iværksættere?

Det korte svar er nej. Der er ingen iværksættere i den familie, jeg er vokset op med. Ingen selvstændige. Ingen overhovedet. Så min rejse har været og er stadig en tur ud i det ukendte med ingen erfaringer at trække på.

Jeg misunder nogle gange de familier, der er fuld af iværksættere, for hvor må der være meget drive og megen erfaring samlet et sted. Man har nogle tæt på at sparre med og en skulder at græde ved, når det går anderledes end man havde tænkt. På den anden side lægger det selvfølgelig også nogle forventninger, og det er måske ikke altid nemt at have en brændende lyst til at blive lønmodtager i det offentlige.

Mit held er, at jeg er gift med en mand, der har været selvstændig. Og har arbejdet med iværksættere i flere år. Han er min klippe, min sparringspartner og min mentor. Og jeg kunne slet ikke klare at være selvstændig uden ham.  SKAT alene er en udfordring, der kræver et anger management-terapiforløb.

Uden hans baggrund var jeg ikke blevet selvstændig. Jeg var formodentlig fortsat som lønmodtager og havde brugt resten af mit liv på at arbejde for fredagene og weekenderne og tænke: “Er det virkelig det, livet er?” en gang i mellem. Og det er bare ikke nok. Du er simpelthen nødt til at have en eller anden form for passion i dit arbejdsliv, hvis du skal kunne holde det ud et helt liv. Især fordi vi ikke skal på pension før vi er mindst 70 år. Det er rimelig mange år, hvis man lever for fredagene og weekenderne.

Så jeg kæmper. Jeg VIL det her. Det kræver ofre (mere om det i et andet indlæg), men jeg er lykkelig. Og til jer derude der føler, I står helt alene som selvstændige: Det gør I ikke. Der findes masser af netværksgrupper for jer, hvad enten I er modne kvinder, stærkt introverte eller 16 år og helt uerfarne. Både hvis I vil betale jer fra et netværk, så er der fx. https://www.startupcentral.dk/  (ikke sponsoreret, desværre 🙂 ) og ellers arrangerer Dansk Iværksætterforening ofte netværksmøder. Eller skriv til mig, jeg kender masser, jeg kan sende jer videre til.

I er aldrig alene – I skal bare lede de rigtige steder.

God onsdag og nyd endnu en smuk dansk sommerdag.

Hilsen

Stine / partyartikler.dk

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stærkt introvert iværksætter