Hvor er jeg om ti år? Og måske om 15..

Selvstændig – hvordan ser ferien ud?

Hej derude,

I dag skal det handle om, hvordan man holder ferie, når man er selvstændig – hvis man da holder ferie. 🙂

De selvstændige jeg kender, holder aldrig helt fri. Og sjældent helt ferie.

Hvis man får en mail om aftenen, vil man oftest lige læse den.

Hvis man kommer i tanke om nogle varer eller dokumenter, man har glemt på kontoret, vil man oftest køre afsted.

Og hvis man som jeg foretrækker orden i tingene, vil man rette slåfejl på sin hjemmeside sent om aftenen og bogføre noget man har glemt både aften, weekend og i ferier.

Så helt ferie har man aldrig.

Det betyder dog ikke, at man er stavnsbundet til sin arbejdsplads resten af livet. Hvis man vil ud at rejse, laver man en plan for det. Det er muligt at rejse i to uger, men man skal bare huske, at to uger uden arbejde betyder to uger uden indtjening. Det skal man have råd til – enten i opsparing eller fordi man tjener godt nok til at det ikke betyder noget.

Desuden skal man tænke over, hvornår ferien planlægges. Hvis man primært tjener penge på feriefolket, så holder man selv ferie uden for sæsonerne. Hvis man arbejder sammen med det offentlige, er der ofte meget lukket ned i sommerferieugerne, så der kan man selv holde ferie.

Og så er der selvfølgelig et efterslæb af arbejde, når man er tilbage. Og hvis man er alene i virksomheden, er der ikke andre til at hjælpe med at hente puklen ind.

Det skal planlægges, men det er ikke umuligt. Og tit er det nemmest lige at besvare mails om aftenen i ferien, når børnene sover. For selvfølgelig vil man gerne sørge for, at kunderne er glade og ikke går et andet sted hen.

Jeg selv holder delvist lukket i uge 28. Det betyder at der ikke bliver sendt ordrer før lørdag den 11. juli. Men der bliver stadig bogført, registreret varer og alt det andet, jeg kan klare online. Og så håber jeg, kunderne bestiller i god tid, så alle er glade og kan få deres varer, når de skal bruge dem.

Hav en god onsdag derude

Hilsen Stine

partyartikler.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor er jeg om ti år? Og måske om 15..