Selvstændig - hvordan ser ferien ud?

5 af mine største overspringshandlinger

Hej derude,

I dag vil jeg tale lidt om overspringshandlinger. Vi laver dem jo alle sammen:

Derhjemme, når man burde støvsuge og i stedet går i gang med at sortere neglelakken efter farvenuancer.

På arbejde, når man burde bogføre bilag eller køre en kedelig liste, og i stedet står i køkkenet og snakker med en kollega.

Leonardo da Vinci havde en deadline på 7 måneder til at færdiggøre et maleri af Jomfru Maria med Jesusbarnet og brugte i stedet 25 år. Så overspringshandlinger er ikke noget nyt og heller ikke noget forbudt eller underligt.

Vi gør det faktisk, fordi opgaven er for svær, altså fordi vi er bange for at fejle. Så hjernen tror den hjælper os og beskytter os ved overspringshandlinger.

Jeg laver en del i løbet af dagen. Og fordi jeg har taget et universitet-kursus i bedre indlæring, ved jeg, hvornår jeg laver overspringshandlinger. Det er et valg, jeg tager og har indkalkuleret den tid, jeg bruger på det.

Mine fem allerstørste overspringshandlinger, i den mest tidskrævende rækkefølge, er disse:

  1. YOUTUBE: Jeg bruger rimelig meget tid på youtube og checker lige hver morgen, om der er sket noget nyt og spændende. Jeg ser beauty-videoer, især om at lægge makeup og dramaer. Dem er der mange af, så der går der meget tid med. Så ser jeg historievideoer, typisk fra BBC. Og en del TED-talks, som jeg egentlig troede var et eller andet religiøst indtil jeg så de første…. 😀
  2. LÆSNING: Jeg har altid læst og er en af dem, der kunne læse inden jeg begyndte i skolen. Jeg ville SÅ gerne have været forfatter, men min mor var ikke helt vildt opmuntrende, så jeg tænkte jeg måtte nøjes med at læse alle de gode historier i stedet for selv at finde dem. Jeg læser 2-5 bøger om ugen og benytter enhver chance for at læse: Mens jeg laver mad, venter på min mand fylder benzin på, hvis børnene gerne vil have, jeg sidder hos dem til de sover osv. osv..
  3. SPILLE COMPUTER: Jeg har spillet computer, siden jeg lavede et spil som 12-årig, da jeg fik en Amstrad af min far. Det var et rimelig primitivt spil – i sammenligning er tetris som at spille CS Go, men det pirrede min interesse. Der har været et par år, jeg ikke kunne spille, fx da jeg boede i Israel, men siden 1999 har jeg spillet lige så meget, som jeg læser. Det er faktisk et under, jeg overhovedet har tid til at arbejde og sove.
  4. HÆKLING: Jeg har en kreativ åre og elsker hækling, strik, tegning, syning og alt muligt andet. Det er bare hækling, jeg er bedst til og derfor det, jeg bruger mest tid på. Når jeg læser artikler på nettet eller ser youtube, sidder jeg og hækler imens.
  5. TAGE BILLEDER I HAVEN: Den officielle undskyldning for at gøre det er, at jeg bruger dem til instagram-indlæg. I virkeligheden synes jeg bare det er sjovt at gå rundt og finde motiver og fotografere dem. Jeg er ikke den bedste fotograf, men det holder mig ikke tilbage. Så går der jo lige lidt tid med det.

Jeg bruger aldrig så lang tid, at jeg ikke kan nå mit reelle arbejde og er der noget der haster, laver jeg det med det samme. Men hvis der ligger en mail fra SKAT; kan det godt være, jeg lige skal se et par videoer på youtube, før jeg læser den

Hav en god onsdag derude og nyd alle overspringshandlinger. 🙂

Hilsen Stine

partyartikler.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Selvstændig - hvordan ser ferien ud?