5 af mine største overspringshandlinger

3 tegn på du bør tage dit liv op til overvejelse

Hej derude,

 

Inden jeg blev selvstændig, har jeg været igennem en afklaringsproces, som startede da jeg blev 40. Det var egentlig lidt en kliché, som gik ud på, at jeg ikke følte, jeg satte noget fingeraftryk på verden. Mit arbejde var betydningsløst, produkterne virksomheden producerede og solgte, havde ingen værdi for  en forbedring af verden, og jeg ville dø, uden nogensinde kunne huske, hvem jeg var.

Rimelig eksistentiel krise.

De næste par år brugte jeg på at finde ud af, hvad problemet var. Var det virksomheden? Den ekstremt dårlige chef? Branchen? Jobbet? Men som jeg har lært mine børn: Hvis der er noget galt med alle andre, så er det dig selv, der er noget galt med. Og den rejse, som i øvrigt slet ikke er slut endnu, er endt med et CVR-nummer, og så ser vi, hvor det fører mig hen.

Set i bagspejlet har der jo været nogle faresignaler undervejs. Som jeg virkelig ville ønske, jeg havde lagt mærke til, så jeg kunne have hanket op i mig selv lidt tidligere.

Her er de 3 største af dem:

  1. Når man allerede mandag morgen glæder sig til fredag. Og onsdag er halvvejs i ugen, for NU er det snart weekend: Før jeg blev selvstændig, var der lige 5-6 år, hvor søndag aften var det værste tidspunkt på hele ugen. For lige om lidt starter en ny uge i Helvedes Forgård.  Helt ærligt – er det sådan livet skal leves? Skift jobbet ud, skift branchen ud, tag en ny uddannelse. Alt kan lade sig gøre, hvis man virkelig vil og har støtte i sit bagland.
  2. De fysiske skavanker: Kroppen prøver at fortælle dig, du skal skifte retning – den ved godt der er noget galt; selv om du siger til dig selv, det bare er fordi børnene aldrig sover, din mand er altid i haven og husarbejdet er du den eneste, der tager. Når man vågner om natten og ligger vågen i en time, når man har hjertebanken, ondt i maven ved tanken om næste dag på arbejde, din hukommelse svigter eller du begynder at blive hidsig og opfarende. Hvis du går til lægen, får du formodentlig at vide, du har stress. På youtube er der nogle fantastiske videoer med kropsscanning, hvor man lærer at mærk efter sin krop. Dem har jeg brugt meget og bruger dem stadig, når min hjerne bare tromler derudaf og jeg glemmer at få kroppen og mavefornemmelsen med.
  3. Når arbejdet begynder at handle om alt muligt andet end arbejde:  Når man ikke er det rigtige sted i sit liv arbejdsmæssigt, handler arbejde om alt muligt andet end arbejde. Chefen er dybt forfærdelig (det er der nu også mange, der er). Kollegaerne er vildt irriterende og taler kun om cykling eller tilbygningen på deres hus. Kunderne er altid utilfredse. Telefonen ringer hele tiden. Man når aldrig at besvare emails. Når der er kage, tilbringer man en time i køkkenet. Frokosten tager ofte 5 minutter end den burde.

Selv om min økonomi er hårdt ramt og jeg overhovedet ikke ved, hvad fremtiden bringer, så har jeg det meget bedre nu, end jeg har haft det de sidste 11 år. Det behøver jo ikke at være et jobskifte eller radikale livsændringer – omend der skal ske noget, hvis man har de 3 symptomer, jeg har beskrevet ovenfor. Men det kræver at man stopper op og lytter til sig selv. For hvis man gør det samme, så sker der det samme.

God onsdag derude.

Hilsen Stine

partyartikler.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 af mine største overspringshandlinger