5 irriterende kollegaer - kender du dem?

Gemmer du til natten?

Hej  derude,

Er du en af dem, der gemmer til natten?

Jeg er på nogle områder. Og har været meget værre, men det ændrede sig for en del år siden.

Da jeg var barn, havde vi ikke særlig mange penge. Min mor var enlig forsørger uden alle de tilskud, man kan få i dag, og der var ikke råd til nogle udskejelser. Derfor er jeg vokset op med, man skal gemme tingene til bedre tider  Man skal købe rigeligt, når man har råd og så gemme det, for så har man jo, til hvis det bliver værre en dag.

Min mor gjorde det samme. Hun havde fået nogle dyre champagner af min onkel, der bor i Frankrig og havde købt dem af en vinbonde i Champagne-distriktet. De skulle gemmes til en helt særlig lejlighed. Og de havde så ligget i nogle år, indtil min onkel fandt ud af det. Han sagde til min mor, det var noget værre vrøvl – en særlig lejlighed blev skabt af god mad, gode venner og god vin, så den skulle hun åbne samme aften.

Det gjorde hun så og har overvejende levet efter det lige siden.

Min svigerfar gør det samme – han er krigsbarn. Den mest underholdende nytårsaften var for år tilbage, da vi skulle holde nytårsaften med min svigermor og svigerfar. Til forret ville min svigerfar traktere med en lækker hvidvin, han havde gemt til en helt særlig lejlighed, siden 1973! Hele forretten blev så ødelagt, fordi vi, efter at have skålet, kun kunne smage eddike. Det samme gentog sig til midnat, hvor han havde gemt en prosecco til en helt særlig lejlighed. Den var så fra 1978, men smagte virkelig stygt. Det var så sjovt, især fordi han virkelig ikke forstod, hvorfor det smagte så forfærdeligt.

Så jeg gemmer ikke til natten. Det eneste jeg har hamstret er makeup, sneakers og cremer. Fordi jeg vidste, jeg ville være selvstændig og i bedste fald ville stå to år uden reel løn. Og det har været det værd, for jeg kan pleje mig selv og se lækker ud, selv om jeg ingen penge har på bankkontoen. Og det gør hverdagen meget bedre.

Jeg synes, livet er for kort til at hamstre. Man kan få et klaver i hovedet i morgen, man kan sige ja til et job i New York eller skulle sælge alt, hvis man går personligt konkurs og så står man der og havde gemt alt muligt til en særlig lejlighed. Jeg har valgt at tage min onkels ord til mig, for det er så rigtigt.

Man skaber selv den helt særlige lejlighed.

Hav en god onsdag derude.

Hilsen

Stine / partyartikler.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 irriterende kollegaer - kender du dem?