Ligestilling og uligestilling på arbejdspladsen

Den bedste dag på ugen

Hej derude,

Hvornår er det den bedste dag på ugen?

Det har ændret sig med årene for mit vedkommende.

Da jeg var i 20’erne var det klart fredag og lørdag. Jeg var single og skulle i byen og drikke mig i hegnet og have det sjovt. Det var ugens højdepunkt, og hver søndag var så efterfølgende ugens absolutte nulpunkt. Ikke fordi jeg skulle på arbejde dagen efter, men fordi jeg havde tømmermænd…

I 30’erne og op i starten af 40’erne var fredag ugens bedste dag. Jeg har haft små børn, en ufleksibel arbejdsplads med meget lidt empati og næstekærlighed. Det største højdepunkt på ugen var fredag kl. 15.30, hvor jeg løb ud af døren og langt, langt væk, så jeg kunne komme hjem til min elskede familie og leve det rigtige liv. Hvis vi tog ud til min mor, blev fredag endnu bedre med drinks, snacks og kværnen til vi fik tinnitus. Åh alkohol, hvor har du hjulpet mig igennem et årti med tre små børn og forskellige udfordringer. 🙂

Nu, i slut-40’erne (jeg er 47) har jeg adskillige yndlingsdage i løbet af ugen. Jeg arbejder jo hjemmefra og det betyder så lidt, om jeg har sovet nok. Jeg kan altid tage en lur, omend jeg faktisk sjældent gør det. Der er kun mig selv at leve op til og ingen går og småsnakker om ligegyldige ting hele dagen. Som introvert føler man, at man bliver udsat for mange ligegyldige samtaler 🙂

Den første “bedste dag” er mandag. Min mand og jeg ser en serie, når børnene er lagt – han tager sin bærbare med op i soveværelset og så ser vi en Science Fiction-serie. I øjeblikket er det “Away“, som vi er ret vilde med. Jeg håber, der kommer flere sæsoner.

Den næste “bedste dag” er onsdag. Der ser vi serie med børnene. Lige nu er vi ved at afslutte “Dark” og så starter vi med “The Haunting of Bly Manor“, så snart den får premiere. Det er så superhyggeligt (uhyggeligt). Den yngste falder i søvn undervejs og skal bæres op, og alle klumper sammen under tæpper i sofaen.

Den sidste “bedste dag” er lørdag. For det meste rykker alle planer, så alle, fra den 7-årige til den 16-årige og os voksne, kan spise sammen og se film sammen. Vi har købt chips, nogle gange er der kage, og så ser vi film. Vi er lige blevet færdige med “Hobbitten” og starter på “Ringenes Herre”. Alle elsker det og selv om der nogle gange er slåskamp i sofaen, er det bare så hyggeligt og så fedt, at alle gider at deltage i det.

Har I en yndlingsdag? Eller forhåbentlig flere?

Hav en god onsdag derude.

Hilsen

Stine / partyartikler.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ligestilling og uligestilling på arbejdspladsen