6 Instagram-konti jeg følger

Kurser og efteruddannelse som selvstændig

Hej derude,

En kort disclaimer: Dette indlæg er ikke sponsoreret. Det er udelukkende baseret på egene erfaringer og holdninger.

Hvad gør man, når man har en enkeltmandsvirksomhed og gerne vil opgradere sin viden?

Tja, det kan jo besværliggøres af økonomi og hvis man er introvert:

De fleste kurser, der virkelig dygtiggør dig, koster mange penge. Og selvfølgelig er der mulighed for at trække prisen fra, hvis visse omstændigheder gør sig gældende; men man skal jo stadig have pengene op af lommen i første omgang. Og så er der det introverte aspekt: Jeg bryder mig egentlig ikke om at møde nye mennesker og skal virkelig presse mig selv ud i det. Det er som regel sjovt og interessant efter et par dage, men det er en lidelse indtil da. Det er akavet og pinligt for både mig selv og andre.

Og så en dag fandt jeg krukken med guld for enden af regnbuen. Jeg kedede mig bravt på min arbejdsplads – jeg arbejde for hurtigt (what a joke, tænk at man ikke bliver belønnet for det) og for effektivt og da jeg sagde til min chef, jeg trængte til mere arbejde og flere udfordringer, forlangte han helt seriøst, at jeg jo så passende kunne frankere breve og vande blomster! Jeg var så Indkøbs- og Logistikansvarlig….

Tilbage til krukken med guld: Jeg sad og surfede i stedet for at frankere breve og fandt den mest fantastiske portal med gratis kurser: edx.org. Udbudt af Åbent Universitet over hele verden: Harvard, Tokyo, Adelaide osv. osv.. Hvilken guldgrube af tilgængelig viden om alt, hvad hjertet kan begære.

Jeg har altid elsket at tilegne mig viden og jeg kunne slet ikke styre mig, da jeg fik oprettet profil og opdagede hvor nemt det er at tilmelde sig kurser. Man kan deltage aktivt med andre tilmeldte eller køre kurset for sig selv. Man kan købe certifikat eller bare suge viden til sig. Og som introvert kan man sidde stille i kendte omgivelser med headset og bare lære og lære.

I starten tog jeg de vildeste kurser for bare at lære. Så jeg har lært om Sorte huller, Universets tilblivelse; Sjov med primtal, Skrifttegn i det Gamle Egypten – men så bevægede jeg mig over i noget mere relevant for mit arbejde, fx Projektledelse, Effektiv ledelse og  Bedre kommunikation med Asien.

Nu har jeg så lige tilmeldt mig i et kursus om hjernen, bare fordi jeg kan. Og jeg kan varmt anbefale edx. Der er flere på min mands arbejde der også er begyndt at dyrke det, efter jeg har videresendt link. Gå ind og kig og kom i gang. Hvis man ikke gider, kan man bare stoppe igen eller tilmelde sig noget andet. Det er så fedt at udvikle sin viden eller bare lære om noget, man altid har drømt om. Enten derhjemme eller på arbejde.

Jeg håber, I vil gå ind og kigge og måske endda snige jer til en enkelt kursus eller flere.

God onsdag derude.

 

Hilsen Stine

partyartikler.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

6 Instagram-konti jeg følger